Цікаве

Кардіологи повідомили – чи можна у спеку вживати каву

Кава улюблений багатьма напій навіть влітку не втрачає свою актуальність, адже сьогодні існує безліч його холодних і навіть бадьорящих версій, такі як айс-лате, кава глясе або фрапучіно, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Але якщо в звичайний час щоб підтримати тонус медики рекомендують пити не більше п’яти чашок кави в день, то як йдуть справи в спеку?

Серцево-судинна система в літній період відчуває навантаження, і при вживанні кави дане навантаження зростає. Крім цього кава сприяє виведенню з організму рідини, а при підвищенні температури її втрата досить велика через потовиділення, що може призвести до зневоднення. Зневоднення збільшує ризик утворення тромбів, теплового удару і інших наслідків, які негативно позначаються на здоров’ї людини, особливо літніх людей, розповіла в інтерв’ю лікар-кардіолог Асіят Хачирова.

«Вживати кави в спеку можна, але акуратно. Вся справа в тому, що кава має сечогінну дію, а нам в спеку особливо важливо зберігати водний баланс організму. Кава веде до зневоднення, тому бажано на кожну склянку кави вживати склянку води», – завила Хачирова.

Що стосується кількості тонізуючого напою, яку собі може дозволити людина в спеку, то тут кожен повинен орієнтуватися на власні відчуття. Якщо після чергової чашки кави ви відчуваєте тривогу, відчуття неспокою, прискорене серцебиття, то варто зупинитися.

 

 

 

 

Back to top button