Цікаве

Кардіолог розповів, яке харчування негативно позначається на роботі серця

Кардіолог розповів, яке харчування негативно позначається на роботі серця

За словами українського кардіолога Георгія Маньківського, в країні розвинені серцево-судинні захворювання. Фахівець запевняє, що причиною цього є шкідливі звички, а саме відсутність фізичних навантажень, неправильне харчування, куріння, вживання спиртних напоїв.

Георгій Маньковський розповів, що сіль, жирне м’ясо та випічка шкодить серцю. Для підтримки здоров’я необхідно зменшити кількість тваринних жирів. Щоб полегшити навантаження на серце, спробуйте замінити свинину на м’ясо птиці або яловичину.

Також лікар рекомендує обмежити себе в кількості яєць, в меню вони повинні бути присутніми не більше двох яєць на тиждень. За словами Маньківського жирність молочних продуктів не повинна перевищувати 2%. У виборі сирів слід віддати перевагу моцареллі, бринзі і адигейському сиру.

Для підтримки здоров’я серця слід взяти за правило з’їдати не менше 200 грамів овочів і стільки ж фруктів в день. А також, звернути увагу на горіхи, в них міститься велика кількість поліненасичених жирних кислот.

Back to top button