Цікаве

Кардіолог назвав один овоч, який замінить багато дорогих продуктів

Кардіолог  пояснив, що при гіпертонії, окрім медикаментозного лікування, на ранніх стадіях захворювання можна покращити стан, дотримуючись низки правил, пов’язаних із харчуванням. Так, необхідно скоротити кількість солі в організмі, відмовитися від головного провокатора серцево-судинних захворювань – куріння, а також включити до раціону достатньо клітковини. З останньої, особливо у зимовий період, у багатьох виникають проблеми.

«Необхідно отримувати достатньо клітковини. Вона міститься в зелених продуктах, гречці, вівсянці, сочевиці. Хочу розвіяти міф про те, що не сезон клітковину складно отримати, або ж можна знайти продукти, де її багато, але за великі гроші. Так от, величезна кількість клітковини містить звичайну капусту», — зазначив лікар. Він уточнив, що капуста є «відмінним джерелом харчових волокон, якщо немає проблем із шлунково-кишковим трактом».

«Доведено: чим більше в раціоні клітковини, тим нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нижче ризик прогресування гіпертонії», — написав кардіолог.

Раніше гастроентеролог пояснив, чому в раціоні має бути груба клітковина. Вона не тільки потрібна для нормальної роботи кишечника, але й допомагає позбутися зайвого холестерину.

«Груба клітковина допомагає активній роботі перистальтики кишечника, захищає від запорів, очищає кишечник, позбавляє організм надлишків холестерину», — зазначив лікар.

Back to top button