Цікаве

Каліфорнійські вчені встановили, як картина Мона Лізи впливає на психічний стан

Дослідження вчених засноване на теорії, згідно з якою мозок є пророкуючим органом, який використовує минулий досвід

Якщо дівчина на всесвітньо відомій картині Мона Ліза Леонардо да Вінчі не виглядає у ваших очах щасливою, це може бути через ваш власний психічний стан.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Ukraine Art News.

Дослідження каліфорнійських вчених засноване на теорії, згідно з якою мозок є пророкуючим органом, який використовує минулий досвід, щоб зрозуміти, чого очікувати від майбутнього. В ході експерименту Сигель показала 43 учасникам серію портретів, при цьому зображення для кожного були різні. Вчені відзначають, що у кожної людини домінантним є очі, які фіксують навколишнє середовище та подають сигнал до мозку.  У той час як домінантному оку показували обличчя з нейтральним виразом, не домінантне бачило множин щасливих, сердитих і нейтральних осіб. Коли пізніше учасників попросили описати, які особи вони бачили, ті з більшою ймовірністю вважали, що нейтральні особи були щасливими, якщо бачили усміхнене обличчя не домінуючим оком.

“Ми самі є архітекторами свого досвіду. Наш мозок робить прогнози про те, що очікує побачити й використовує інформацію із зовнішнього світу, щоб оновити свої очікування”, – пояснює Сигель.

Back to top button