Цікаве

Вчені стверджують, що гарний настрій є запорукою доброго здоров’я

Настрій може впливати на здоров’я. Таку думку висловлює доктор Ерін Мічос, глава відділення серцево-судинного здоров’я жінок в медичній школі Джонса Хопкінса в Балтіморі, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Дослідження показують, що негативні емоції, включаючи гнів, ворожість та песимізм, пов’язані з підвищеним ризиком серцевих захворювань та меншими шансами на відновлення після таких подій, як серцеві напади, а також погіршення когнітивного здоров’я.

Дослідження, проведене в 2016 році і опубліковане в журналі Health Psychology, показало, що наявність щасливого чоловіка або партнера може поліпшити загальний стан здоров’я людини і сприяти більш здоровій поведінці, наприклад, збільшити фізичну активність.

Сильні негативні почуття, такі як гнів і стрес, активують мигдалину, область мозку, яка обробляє емоції. Вона запускає реакцію організму “бий або біжи” з викидом кортизолу і адреналіну, гормонів, які змушують серце битися швидше, а кров’яний тиск підвищуватися.

Це може призводити до стресу для серця, особливо у людей вже мають відповідні захворювання. Тривалий стрес також збільшує запалення і знижує імунну відповідь організму.

У свою чергу позитивні емоції скорочують кількість кортизолу. У жінок це призводить до підвищеного вироблення естрадіолу, типу естрогену, який має важливе значення для збереження здоров’я мозку.

 

 

 

 

 

 

Back to top button