Цікаве

Йом Кіпур 2020: дата та традиції свята

Йом-Кіпур, найважливіше зі свят в іудаїзмі, 2020 року відзначається 28 вересня. Це традиційно час посту, покаяння та відпущення гріхів, який святкують у десятий день єврейського місяця тішрей.


1News пропонує докладніше дізнатися про традиції свята.

Традиції Йом-Кіпур

Йом-Кіпур завершує сорокаденний період духовного очищення і десятиденний період – йомім ха-нора (“дні трепету”). У цей період слід обміркувати свої вчинки, виправити помилки і покаятися.

Відповідно до Талмуду, в день Йом-Кіпур Бог виносить свій вердикт, оцінюючи діяльність людини за весь минулий рік. Вважається, що після Йом-Кіпур божественне рішення затверджується остаточно і визначається доля людини на наступний рік.

Існує спеціальний обряд спокутування – “капарот”, коли вимовляється ритуальна формула “Хай буде це моєю спокутою…”, і живу курку або півня крутять над головою. Потім птицю відносять до різника і дарують її або її приблизну вартість нужденним.

Йом-Кіпур в іудаїзмі вважається найсвятішим і найурочистішим днем у році, його головне завдання, згідно з Торою, – спокутування, смирення й очищення.

Йом-Кіпур в 2020 році відзначається 28 вересня

За релігійними канонами, в Йом-Кіпур заборонені не тільки робота, як у суботу та інші свята, але також прийом їжі і пиття, використання косметики, вмивання, носіння шкіряного взуття і інтимна близькість.

Пост на Йом-Кіпур, як правило, починається за півгодини до заходу сонця напередодні свята і завершується через добу після появи на небі третьої зірки.

Джерело: Обозреватель

Back to top button