Цікаве

Хвороби, які зникають без лікування

Хвороби, які зникають без лікування

Досить велика кількість захворювань сьогодні є невиліковними. Говорячи про хвороби, то серед тих недуг, які сьогодні прийнято лікувати різними методами, є чимало патологій, здатних проходити самостійно, навіть якщо ніякого лікування не буде.

Усі хвороби поділяються на виліковні та невиліковні. Ми не можемо вилікувати гіпертонію, діабет, атеросклероз, остеопороз. Хвороби, що лікуються, діляться на ті, які ми можемо лікувати, і ті, які проходять самі.

В багатьох випадках лікування захворювання зводиться до спроб не допустити ускладнень або зменшити його тривалість. Наприклад, вірусні захворювання є поширеними і, зазвичай, активно лікуються. Але терапія в переважній більшості випадків не усуває захворювань — вона лише допомагає хворим не відчувати критичних погіршень самопочуття.

Противірусні препарати не працюють. Припустимо, ми даємо осельтамівір при грипі, і людина хворіє замість одинадцяти днів дев’ять. Це не ефект.

Єдиним винятком є лікування гепатиту С. Повністю викорінити цю вірусну інфекцію сьогодні справді можливо – ліки для цього існують.

Інші поширені патології, які не потребують лікування:

1. Лабіринтит (запалення у внутрішньому вусі).
2. Тінітус (шум у вухах).
3. Грижа хребта (звичайна, не критично велика).
4. Синдром подразненого кишечника.
5. Гіпотонія.

Такі патології можуть проходити через деякий час після загострень самостійно, навіть якщо їх не лікувати. Або ж вони набувають форми хронічних станів, які можуть не турбувати людину, якщо вона пристосовується жити з ними, контролює своє загальне здоров’я, вчиться користуватися нелікарськими методами підтримки нормального самопочуття.

Back to top button