Цікаве

Хвороба Альцгеймера: вчені знайшли простий спосіб уповільнити деменцію

Хвороба Альцгеймера: вчені знайшли простий спосіб уповільнити деменцію

Вчені з Технологічного інституту Шибаури знайшли простий спосіб, як уповільнити прогресування хвороби Альцгеймера. Вони помітили, що корекція дієти з додаванням до раціону великої кількості антиоксидантів може бути ефективна проти прогресування деменції.

Вчені підтвердили, що прогресування хвороби Альцгеймера пов’язане з окисним ушкодженням мозку, що погіршує когнітивні функції. Їх дослідження базується на попередніх експериментах, де вченим вдалося довести зв’язок окисного пошкодження з дефіцитом вітаміну Е.

Дослідження вчених

Вчені провели експерименти на моделях мишей. Вони показали, що прогресування хвороби Альцгеймера тісно пов’язане з окисним пошкодженням мозку.

Автор дослідження Кодзі Фукуї розповів:

Ми встановили, що окиснення негативно впливає на мітохондрії, що призводить до когнітивної дисфункції

На тлі когнітивних погіршень у тварин не спостерігалося проблем з координацією. Також вчені відзначили збільшення бета-амілоїдів у головному мозку тварин, але не зафіксували значних змін у рівнях тау-білка.

Рішення вчених

Вчені заявили, що споживання антиоксидантних сполук може допомогти організму пом’якшити АФК. Вітаміни Е і C здатні захистити мітохондрії, що збереже когнітивну функцію.

Вчені мають намір визначити біомаркери мозку для ранньої діагностики нейродегенерації, а також вивчити сполуки з високою антиоксидантною активністю. Це може допомогти у створенні терапії проти деменції.

Back to top button