Цікаве

Хто оплатив заставу і відшкодував збитки за Каськіва

Президент ВАТ “Агропромислова корпорація “Сквира” Іван Суслов оплатив заставу і відшкодував збитки державі в розмірі 7,47 млн ​​гривень за екс-главу Госкомінвестпроекту Владислава Каськіва на умовах позики.

Про це повідомив син позичальника, екс-народний депутат Євген Суслов. Передає 1News, за матеріалами сайту Обозреватель та INSIDER.

“Мій батько позичив Владиславу ці гроші. Був укладений договір”, – зазначив Суслов.

Екс-нардеп підкреслив, що ні для кого не секрет, що він і Каськів знаходяться в дружніх стосунках.

“Владислав звернувся з проханням позичити гроші. Ми погодилися”, – підсумував Суслов.

Каськіва екстрадували до України з Панами. Пізніше суд відпустив екс-чиновника.

Старі друзі кажуть, що одразу по прильоту панамський втікач збирався святкувати повернення в Caribbean Club. І вочевидь, це місце було вибране невипадково, бо саме тут Каськів розважався всю свою молодість. Сам заклад належить його куму. А родич ще одного завсідника цього клубу оплатив ті самі 7,5 мільйонів.

Вдень Владислав Каськів похвалився, що прилетів в Україну на свої гроші і вже заплатив збитки по справі, щоб зняти всі питання. Але, як виявилось, платив їх Іван Миколайович Суслов ще 25 жовтня в Акордбанку.

Іван Суслов – президент ВАТ “Агропромислова корпорація “Сквира”. Саме його родина розбудувала село Буки. Син Суслова Євген став наймолодшим мером в історії України, а потім двічі депутатом від “Батьківщини”. Там він здружився з Наталією Королевською, і в 2012 вже йшов на вибори з її партією “Україна, вперед”.

Так ось Євген Суслов – дуже давній друг Каськіва. В тому ж Caribbean Club у них була своя зоряна тусовка, у яку свого часу входили також нинішній посол України в Канаді Андрій Шевченко, прес-секретар президента Свят Цеголко, міністр АПК Тарас Кутовий, міністр інформполітики Юрій Стець та депутат від Радикальної партії Юрій Чижмар.  В тому ж клубі любив відпочити і Сергій Льовочкін. Дехто зі згаданих, сьогодні на питання про екстрадованого відповів, що ачив його востаннє на фото в новині. І більше бачити не хоче.

Але Суслов і Каськів багато подорожували світом і справді були друзями. Питання тільки, чи свої гроші заплатив батько Суслова, чи це десь інвестовані гроші Каськіва?

Другий транш, а саме судову заставу у сумі 160 тисяч, заплатив такий собі Єрмолаєв Віктор Володимирович. Людина зі схожими ініціалами була двічі помічником Олександра Кузьмука в Раді. Але знайомі з Каськівим не змогли згадати, хто б це міг бути. Скоріше за все, мова йде про адвоката, який вніс за клієнта кошти.

Але формально саме Суслов і Єрмолаєв забезпечили перебування Каськіва на волі.

Back to top button