Цікаве

Готую ціле деко! Знамениті Одеські налисники! Найправильніший рецепт, завжди ідеальні!

Це мої улюблені налисники! Вони готується як традиційні, але потім ще запікаються з вершковим маслом у духовці, саме тому вони виходять особливо смачними! Розмір у них теж, нестандартний, робляться вони дуже маленькими, 1 млинець зʼїдається за 1 укус.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • молоко – 800 мл;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 250 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
  • вода – 100 мл.
  • олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • сир – 700 г;
  • родзинки – 100 г;
  • журавлина або сушена вишня – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванільного цукру – 10 г;
  • сіль – щіпка;
  • цедра 1 лимона;
  • цукор – 3 ст. л.

Приготування:

Розбиваємо в миску яйця, висипаємо сіль та цукор, перемішуємо до розчинення піщинок. Вливаємо у суміш 400 мл молока, знову перемішуємо.

Змішуємо борошно з крохмалем, просіюємо сипучі компоненти в суміш яйця та молока, замішуємо тісто. Вливаємо в тісто рештки молока, змішуємо всі інгредієнти.

Додаємо в тісто олію.

Якщо тісто вийшло густим, вливаємо у нього воду, перемішуємо.

Добре розігріваємо сковороду, змащуємо краплею олії. Обсмажуємо млинці класичним способом по 30 секунд з кожного боку.

Для начинки: заливаємо окропом родзинки та журавлину (сушену вишню), даємо так постояти 10 хвилин. У цей час до сиру викладаємо жовтки, заздалегідь відокремлюємо їх від білків.

Висипаємо в сир ванільний та класичний цукор, збиваємо блендером до кремового стану. У білки висипаємо сіль і збиваємо до пишноти.

Акуратно вводимо білки у сир, перемішуємо. Просушуємо на паперовому рушник журавлину (сушену вишню) та родзинки. Висипаємо родзинки, журавлину (сушену вишню) та цедру лимона в сир, перемішуємо.

Ділимо млинець на 4 трикутники, кладемо в кожен по столовій ложці начинки. Згортаємо млинці в рулетики.

Викладаємо налисники у форму для запікання або на деко, застелене пергаментом. Змащуємо кожен налисник рясно топленим вершковим маслом.

Випікаємо при 140 градусах 30-40 хвилин – деко, при 130 градусах 40-50 хвилин у формі для запікання.

Важливо робити налисники не більше жіночого пальчика, оскільки це правильний розмір цієї страви. Виходять соковиті м’які та ніжні налисники.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 3 =

Back to top button