Готую шикарний торт з простих і бюджетних продуктів. Домашнім дуже подобається
Готую дуже смачний торт, який підкорить вас з першого шматочка.
Торт носить назву «Улюблений» завдяки неперевершеному поєднанню насичених коржів на жовтках з білково-заварним кремом і ароматною полуницею.
Торт, дуже часто готую для домашніх в сезон полуниці, іноді поспіль без перерви, бо він дуже подобається моїм домашнім.
Готуйте зі свіжою полуницею і він стане вашим улюбленцем! Продукти з даного рецептом найпростіші і бюджетні.
Інгредієнти:
Коржі на жовтках:
- Жовтки – 6 шт;
- Борошно – 130 г;
- Цукрова пудра – 100 г;
- Рослинна олія – 100 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Ванілін – щіпка.
Заварний крем:
- Білки – 6 шт;
- Цукор (у сироп) – 550г;
- Цукор (білок) – 50 г;
- Лимонний сік – 15 г;
- Вода (окріп) – 200 г.
Просочення:
- Сироп (варення)
Оформлення:
- Полуниця;
- Фісташки.
Приготування:
Для приготування коржів в жовтки всипте цукрову пудру і перемішайте міксером без підключення, щоб цукрова пудра не розлетілася. Потім вмикайте міксер і збийте жовтки на високих оборотах до отримання пишної світлої маси.
Додайте рослинну олію і ванілін, потім недовго перемішуйте міксером.
Просійте відразу всю муку і додайте розпушувач. Перемішуйте масу ручним вінчиком зверху вниз, до утворення тіста. Ось таке тісто вийшло.
Викладіть тісто у форму діаметром 23 см, застелену пекарським папером. Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні форми.
Випікайте в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Поки коржі випікаються, приготуйте крем. У миску вилийте яєчні білки, додайте лимонний сік і 50 г цукру. Збийте міксером до отримання стійких піків.
У сотейник з товстим дном всипте 550г цукру, додайте воду і включіть вогонь. Перемішуйте цукор у воді до отримання сиропу. Температура сиропу повинна досягти приблизно 125 градусів.
Не припиняючи збивання білків, тонкою цівкою влийте розпечений сироп в масу білків, постійно перемішуючи.
Продовжуйте збивати крем міксером ще принаймні 5 хвилин, доки він добре ущільниться і зможе тримати форму.
Поставте крем у холодильник до повного охолодження.
Остиглі коржі розріжте навпіл.
На поверхню для збірки торта нанесіть трохи крему і розподіліть його рівномірно.
Покладіть верхній корж бісквіта зрізом вгору і просочіть його полуничним сиропом або варенням.
Нанесіть крем на поверхню коржа, розподіляючи його плавними рухами.
Просочіть другий корж полуничним сиропом або варенням і покрийте ним торт.
Нанесіть залишок крему на бока торта, плавними рухами розподіляючи його.
Заправте білково-заварний крем всередину торта за допомогою плоского шпателя.
Покладіть торт у холодильник на 15 хвилин для охолодження і стабілізації.
Перед подачею прикрасьте торт: я роблю хвилі ачйною ложкою та прикрашаю полуницею і рубаними фісташками.
Щоб отримати кращий смак, залиште торт в холодильнику протягом щонайменше 2 годин перед подачею.
Ніжні коржі в полуничному сиропі, чудовий білково-заварний крем, свіжа полуниця і фісташки, роблять з цього десерту справжній шедевр.
Обов’язково готуйте, коли є полуниця, запевняю, ваші домашні будуть просити його ще готувати при кожному зручному випадку, при наявності полуниці.