Цікаве

Готую шикарний торт з простих і бюджетних продуктів. Домашнім дуже подобається

Готую дуже смачний торт, який підкорить вас з першого шматочка.

Торт носить назву «Улюблений» завдяки неперевершеному поєднанню насичених коржів на жовтках з білково-заварним кремом і ароматною полуницею.

Торт, дуже часто готую для домашніх в сезон полуниці, іноді поспіль без перерви, бо він дуже подобається моїм домашнім.

Готуйте зі свіжою полуницею і він стане вашим улюбленцем! Продукти з даного рецептом найпростіші і бюджетні.

Інгредієнти:

Коржі на жовтках:

  • Жовтки – 6 шт;
  • Борошно – 130 г;
  • Цукрова пудра – 100 г;
  • Рослинна олія – 100 г;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Ванілін – щіпка.

Заварний крем:

  • Білки – 6 шт;
  • Цукор (у сироп) – 550г;
  • Цукор (білок) – 50 г;
  • Лимонний сік – 15 г;
  • Вода (окріп) – 200 г.

Просочення:

  • Сироп (варення)

Оформлення:

  • Полуниця;
  • Фісташки.

Приготування:

Для приготування коржів в жовтки всипте цукрову пудру і перемішайте міксером без підключення, щоб цукрова пудра не розлетілася. Потім вмикайте міксер і збийте жовтки на високих оборотах до отримання пишної світлої маси.

Додайте рослинну олію і ванілін, потім недовго перемішуйте міксером.

Просійте відразу всю муку і додайте розпушувач. Перемішуйте масу ручним вінчиком зверху вниз, до утворення тіста. Ось таке тісто вийшло.

Викладіть тісто у форму діаметром 23 см, застелену пекарським папером. Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні форми.

Випікайте в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Поки коржі випікаються, приготуйте крем. У миску вилийте яєчні білки, додайте лимонний сік і 50 г цукру. Збийте міксером до отримання стійких піків.

У сотейник з товстим дном всипте 550г  цукру, додайте воду і включіть вогонь. Перемішуйте цукор у воді до отримання сиропу. Температура сиропу повинна досягти приблизно 125 градусів.

Не припиняючи збивання білків, тонкою цівкою влийте розпечений сироп в масу білків, постійно перемішуючи.


Продовжуйте збивати крем міксером ще принаймні 5 хвилин, доки він добре ущільниться і зможе тримати форму.

Поставте крем у холодильник до повного охолодження.

Остиглі коржі розріжте навпіл.

На поверхню для збірки торта нанесіть трохи крему і розподіліть його рівномірно.

Покладіть верхній корж бісквіта зрізом вгору і просочіть його полуничним сиропом або варенням.

Нанесіть крем на поверхню коржа, розподіляючи його плавними рухами.

Просочіть другий корж полуничним сиропом або варенням і покрийте ним торт.

Нанесіть залишок крему на бока торта, плавними рухами розподіляючи його.

Заправте білково-заварний крем всередину торта за допомогою плоского шпателя.

Покладіть торт у холодильник на 15 хвилин для охолодження і стабілізації.

Перед подачею прикрасьте торт: я роблю хвилі ачйною ложкою та прикрашаю полуницею і рубаними фісташками.

Щоб отримати кращий смак, залиште торт в холодильнику протягом щонайменше 2 годин перед подачею.

Ніжні коржі в полуничному сиропі, чудовий білково-заварний крем, свіжа полуниця і фісташки, роблять з цього десерту справжній шедевр.

Обов’язково готуйте, коли є полуниця, запевняю, ваші домашні будуть просити його ще готувати при кожному зручному випадку, при наявності полуниці.

Back to top button