Цікаве

Google і Facebook виплатять $455 тисяч штрафу за порушення правил політичної реклами

Державний суддя штату Вашингтон зобов’язав Google і Facebook виплатити в цілому $455 тисяч в зв’язку з тим, що компанії не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами, повідомляє 1News.

Генпрокурор штату Боб Фергюсон повідомив, що Google має виплатити 217 тис, а Facebook 238 тис за двома судовими позовами, в яких компанії звинувачувалися в недотриманні законів штату про прозорість політичних оголошень.

Відзначається, що компанії з 2013 року не виконували вимогу про збір, зберігання і публікацію інформації про замовників політичної реклами на інтернет-ресурсах.

У Генпрокуратурі стверджують, що кандидати на політичні посади та політичні комітети заплатили за розміщення політичної реклами Google 1,5 млн доларів, а Facebook – 5,1 млн.

Прес-секретар Facebook Бет Готьє повідомила агентству, що компанія задоволена врегулюванням справи і має намір надалі виконувати вимоги штату.

“Ми докладаємо всіх зусиль, щоб захистити чесність виборів і запобігти іноземному втручанню. Ми вважаємо, що всі оголошення на Facebook повинні бути прозорими”, – заявила вона.

Водночас в Google заявили, що компанія дотримувалася законів Вашингтона до червня, коли штат ввів нові вимоги щодо розкриття інформації. Після цього Google припинив прийом політичної реклами в штаті, тому що не міг слідувати новим правилам.

Справу стосовно Facebook і Google в штаті Вашингтон було заведено в квітні після скарги групи мешканців штату.

Джерело: АР

Back to top button