Цікаве

“Гарячих” турів не буде: чого чекати в 2020 році

Туроператори готуються відправляти українців на відпочинок з 1 липня. Уже кілька країн заявили про готовність брати українських туристів. Однак люди можуть відчути підвищення цін на путівки за рахунок того, що не буде акційних пропозицій, кажуть експерти. Втім, собівартість звичайних турів навряд чи зміниться, розповідає 1News.

“Більшість готелів не підвищуватимуть ціни, оскільки їм треба отримати туристів. Але наші туристи можуть відчути подорожчання через відсутність гарячих пропозицій. Але, якщо ми говоримо про собівартість, то вона для туриста практично не змінюється”, – зазначає керівник Української асоціації туристичних агентств Павло Григораш.

Загалом, туристичні ціни регулюватиме ринок. Тобто, якщо попит буде вищий, ніж пропозиція – ціни будуть рости, якщо навпаки – падати.

“Однозначно ціни не будуть меншим, ніж минулого року, тому що витрати зросли: потрібно закупити додатково дезінфектори, маски, збільшити число персоналу. Тому, дійсно, є підстави підвищувати ціни. Але цього ніхто не робитиме, щоб отримати хоча б щось”, – пояснює директор офісу мережевого турагентства Вікторія Лонська.

За словами Лонської, більше половини клієнтів готові вже влітку використовувати тури, перенесені через карантин. Частина планує в цьому році відпочивати в Україні, а деякі спостерігають за ситуацією. Лише деякі клієнти перенесли тури на наступний рік.

Джерело: Сьогодні

Back to top button