Цікаве

Експерти назвали важливу деталь під час бронювання авіаквитка взимку

Любителі закордонного відпочинку озброїлися сертифікатами про вакцинацію та ПЛР-тестами, щоб вирушити в іншу країну на довгоочікувану відпустку або вікенд. Експерти зазначили, що особливо збільшилася кількість бронювань авіаквитків у передноворічний та різдвяний періоди. Однак багато мандрівників роблять велику помилку, плануючи переліт взимку.

На що звертати увагу під час купівлі квитка на літак у холодну пору року, розповіли амереканські експерти. Вони рекомендують не бронювати пізні рейси, передає 1News.

Якщо летите взимку, ви напевно зіткнетеся із затримками через несприятливі погодні умови. Наприклад, плануючи потрапити до Єгипту, Італії, Чорногорії або будь-якої іншої країни до 21:00, є можливість прилетіти туди о 23:00. Через це можуть виникнути проблеми з поселенням у хостел та громадським транспортом, який до цього часу вже не курсуватиме.

Бронюйте квитки на ранні рейси взимку

 

“От чому вам варто бути особливо обережними з тим, на який час ви бронюєте рейс у холодні місяці. Намагайтеся летіти якомога раніше вдень. Затримки і навіть скасування часто відбуваються саме ввечері. Замовляючи перший рейс, ви даєте собі шанс вибратися на злітно-посадкову смугу до того, як ударить сніг або крижаний шторм”, – пояснює експертка з подорожей Беккі Мур.

Через погоду рейси часто затримують чи скасовують

 

Однак не розраховуйте, що ранній рейс гарантовано врятує вас від затримок. Директор відділу прогнозування погоди Ден ДеПодвін розповідає, що літак для першого ранкового польоту зазвичай зупиняється біля виходу надвір на ніч. Якщо температура впаде нижче нуля, на його крилах може утворитися паморозь або лід, навіть якщо немає опадів. Це наростання може призвести до втрати підйомної сили крил. Будьте готові, що процес “розморожування літака” займе 15-20 хвилин.

Уникайте рейсів із пересадками

 

Також фахівці радять уникати рейсів із пересадками. Оскільки в такий спосіб ви збільшуєте шанс зіткнутися із затримками. Вилетіли вчасно з одного аеропорту – не факт, що вилетите вчасно з другого.

Джерело: BestLife

 

Back to top button