Цікаве

Гарбузові кекси

Гарбузові кекси

Содержание

Продукти для блюда

  • для тесту:
  • гарбуз – 300 гр.
  • курячі яйця – 2 шт. (З)
  • цукор — 120 гр.
  • мука – 250 гр.
  • олія рослинна – 80 мл.
  • розпушувач тесту — 1,5 ч.л.
  • кориця — ½ ч.л.
  • мускатний горіх — ч.л.
  • сіль — ¼ ч.л.
  • для посипання:
  • цукор тростинний – 1 ст.л.

Як готувати?

Гарбуз очистити від насіння та шкірки, нарізати дрібними шматочками.

Ставимо в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин (залежить від потужності мікрохвильової печі).

Готовий гарбуз розім’яти вилкою в пюре, дати охолонути до кімнатної температури.

У просіяне борошно додати розпушувач тіста, корицю.

Мускатний горіх та сіль, все перемішати.

В окремій ємності збити міксером яйця, додаючи порціями цукор, потім додати олію, перемішати і додати перетертий гарбуз, ще раз все перемішати.

У рідку масу порціями всипати борошняну суміш, спочатку міксером, потім лопаткою замісити однорідне тісто.

У змащені форми маслом і присипані борошном рівномірно розподілити отримане тісто, заповнюючи на 1/3 форм.

Зверху присипати тростинним цукром або замінити його на простий — це за бажанням.

Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.

Час випічки регулюйте за духовкою. Кекси мають стати золотистими та піднятися.

Готовим кексам дати охолонути на решітці і можна подавати до чаю, молока або кефіру.

Всім приємного чаювання!

Відеоурок

Back to top button