Гарбузові кекси
Содержание
Продукти для блюда
- для тесту:
- гарбуз – 300 гр.
- курячі яйця – 2 шт. (З)
- цукор — 120 гр.
- мука – 250 гр.
- олія рослинна – 80 мл.
- розпушувач тесту — 1,5 ч.л.
- кориця — ½ ч.л.
- мускатний горіх — ч.л.
- сіль — ¼ ч.л.
- для посипання:
- цукор тростинний – 1 ст.л.
Як готувати?
Гарбуз очистити від насіння та шкірки, нарізати дрібними шматочками.
Ставимо в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин (залежить від потужності мікрохвильової печі).
Готовий гарбуз розім’яти вилкою в пюре, дати охолонути до кімнатної температури.
У просіяне борошно додати розпушувач тіста, корицю.
Мускатний горіх та сіль, все перемішати.
В окремій ємності збити міксером яйця, додаючи порціями цукор, потім додати олію, перемішати і додати перетертий гарбуз, ще раз все перемішати.
У рідку масу порціями всипати борошняну суміш, спочатку міксером, потім лопаткою замісити однорідне тісто.
У змащені форми маслом і присипані борошном рівномірно розподілити отримане тісто, заповнюючи на 1/3 форм.
Зверху присипати тростинним цукром або замінити його на простий — це за бажанням.
Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.
Час випічки регулюйте за духовкою. Кекси мають стати золотистими та піднятися.
Готовим кексам дати охолонути на решітці і можна подавати до чаю, молока або кефіру.
Всім приємного чаювання!
Відеоурок