Цікаве

Фізики допускають можливість подорожей в минуле

Фізики з Австралії назвали подорожі в минуле можливими, однак без шансів на зміну порядку історичних подій, пише 1NEWS з посиланням на Голос.

У матеріалі від Жермена Тобара і Фабіо Кости описується створена математична теорія, що демонструє переміщення в часі.

Фізики вказують, що простір-час потенційно здатне пройти адаптацію під мандрівників у часі і тим самим уникнути появи парадоксів. Прикладом називається ситуація з пандемією. При спробі кого-небудь з майбутнього зупинити поширення небезпечного захворювання за рахунок повернення в минуле, він зіткнеться з проблемою виникнення вогнища захворювання в іншому місці.

Ситуація не буде повністю визначеною, тому загинуть інші люди, а масштаб і локальні наслідки можуть помінятися. При цьому глобально пандемія залишиться при будь-яких діях мандрівника в часі. Матеріал, за словами авторів, описує вплив детермінованих процесів на довільну кількість областей в заданій системі з обмеженням по простору і часу, подібно до замкнутих кривих.

Це може частково відповідати класичним поняттям фізики і нормам вільної волі. Відповідно, спектр матпроцессов, який представили автори роботи, демонструє логічну можливість подорожей у часі. При цьому будь-яких парадоксів вдасться уникнути, оскільки людина завжди залишається на позиції спостерігача.

 

 

 

 

 

 

Back to top button