Цікаве
Фінський пиріг з чорницею: найніжніший літній десерт
Ймовірно, це один з найвідоміших пирогів ягідної Фінляндії. Там чорниці вдосталь, тому її активно використовують у випічці. Фіни називає його Mustikkapiirakka і обожнюють пекти в сезон цієї ягоди. Особливість: ця випічка складається з двох видів борошна – пшеничного і житнього, що робить її смак особливим. Ну й чорниця. Якщо хочете отримати справді смачний фінський пиріг, її треба багато. Отже, спробуйте приготувати це чорничне диво – воно точно увійде до списку ваших улюблених десертів із чорницею, рекомендує 1News.
Що потрібно для фінського чорничного пирога
- Пшеничне борошно 100 г
- Житнє борошно – 100 г
- Цукор або цукрова пудра – 200 г
- Вершкове масло – 150 г
- Яйце – 2 шт.
- Чорниця – 400 г
- Сметана – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 г
Спосіб приготування
- Збити розм’якшене вершкове масло з 150 г цукру. Додати яйце.
- Змішати борошно з розпушувачем, просіяти в миску і замісити однорідне тісто.
- Розкачати і розподілити тісто по формі, зробити бортики заввишки 2-3 см. Наколоти тісто виделкою.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин.
- Збити сметану з цукром і ваніліном. Додати яйце і знову збити. Маса має бути однорідною.
- Викласти чорницю, перемішати. Залити чорничний начинку на основу. Запікати пиріг ще 30 хвилин. Останні 10 хвилин потрібно зменшити температуру до 180 градусів.
Джерело: Сьогодні
Фінський пиріг з чорницею, відомий як Mustikkapiirakka, є справжнім літнім делікатесом, який завдяки поєднанню пшеничного і житнього борошна має унікальний смак. Спробуйте приготувати цей десерт, щоб насолодитися ніжною текстурою та насиченим ягідним ароматом, який точно стане вашим фаворитом серед чорничних страв.