Цікаве

Фільми, місця зйомок Гаррі Поттер, Гленфіннан, подорожі, 1News туризму – 1News

 

Від “Мисливців на привидів” до “Зоряних війн”

 

Віадук Гленфіннан
Фото з відкритих джерел
 

Переглядати фільми – це завжди захоплююче та цікаво. Різні герої, їх шляхи, емоції дозволяють відчути справжню насолоду. Утім, набагато краще – отримати можливість потрапити у місця, де й знімали ці фільми.

 

Сьогодні таких локацій вистачає. У кожного є нагода зануритися у світ фільмів серії “Гаррі Поттер” чи “Зоряні війни”. Можна й побути учасником “Мисливці на привидів”. І це далеко не увесь список. Куди подорожувати, щоб потрапити в улюблені стрічки, читайте далі у нашому матеріалі.

 

Гленфіннан, “Гаррі Поттер”

 

Залізничний віадук Гленфіннан у Шотландії збудували ще у 1897 році. Він має двадцять одну арку. Певний час він був найбільшою бетонною спорудою у світі. Його довжина – 380 метрів. Висота арок – 30 м. На цій залізничній лінії курсують пасажирські потяги.

 

Влітку відкривають туристичні маршрути. Це місце можна було бачити в кадрах різноманітних серіалів: “Шарлотта Грей”, “Монарх Глена” і не лише. Утім, найбільше відомий Гленфіннан завдяки фільмам “Гаррі Потттер”.

 

1News за темою: Таємничі острови та крижані готелі: Пам’ятки Швеції, які варто побачити кожному туристу

 

 

Алея Дарк Хеджес “Гра престолів”

 

Алея Дарк Хеджес розташована у графстві Антрім на території Північної Ірландії. Вона простягнулася між селами Армой і Странокум. Її дерева створюють особливий тунель. Саме його мільйони глядачів бачили у серіалі НВО “Гра престолів”.

 

Вік букових дерев тут сягає більше 200 років. Сьогодні це місце, яке фотографують найбільше в регіоні. А ще за легендою, уже багато років алеєю гуляє привид Сірої Леді. Утім, ніхто не знаєто точно, хто цей дух.

 

 

Хоббітон, “Володар перснів” і “Хоббіт”

 

Це село у Новій Зеландії, яке створили спеціально для зйомок трилогії “Володар перснів” і “Хоббіт” за однойменними романами англійського письменника Дж. Р. Толкіна. Хоббітон можна знайти за 8 км від Хінуери та за 10 км від Матамати.

 

Тут справді можна відчути себе героєм кінофільму. У поселенні є кам’яні мости, мініатюрні паркани та неповторні будинки. Сьогодні це найпопулярніше місце Нової Зеландії, яке доступне відвідувачам з 9 ранку до 5 вечора.

 

1News за темою: Вулканічні озера та містечко хоббітів: Які загадки приховує Нова Зеландія від туристів

 

 

Ваді-Рам, “Марсіанин”, “Трансформери” і не лише

 

Також відома як Місячна долина. Це кам’яна пустеля та ваді у Йорданії. Вона розташована у провінції Акаба. Її поверхня нерівномірна, тому є різноманітні каньйони, впадини та височини.

 

Люди тут жили ще з доісторичних часів. У ХХ ст. в пустелі знайшли руїн набатейського храму. Унікальні місцеві казкові пейзажі можна побачити у фільмах “Марсіанин”, “Трансформери”, “Червона планета”, “Алладін” і не тільки.

 

 

Снайфетльсйокутль і Ватнайокутль, “Інтерстеллар”

 

Льодовик Снайфетльсйокутль – це гора та однойменний парк у Ісландії. Вона є одним із найвідоміших місць країни. У романі французького письменника Жуля Верна головні персонажі потрапили у фантастичний світ саме у нього.

 

У сучасності льодовики відомі завдяки фільму “Інтерстеллар”. Холодні марсіанські пейзажі Ісландії стали зразком планет, куди висадили героїв стрічки для пошуку астронавта, який вижив.

 

 

Татауїн, “Зоряні війни”

 

Місто Татауїн розташоване у Тунісі. Найбільше воно відоме місцевими ксурами – укріпленими берберійськими зерносховищами. Станом на ХХІ століття вони були покинуті.

 

Утім, популярність з-поміж туристів Татауїн здобув завдяки фільму Дж. Лукаса “Зоряні війни”. За сценарієм, у місті була позаземна вірусологічна лабораторія. Та й назвали інопланетне поселення на честь цього куточка Тунісу – Татуїном.

 

 

Камбоджа, “Лара Крофт: Розкрадачка гробниць”

 

Храмовий комплекс Ангкор – найвідоміша пам’ятка екзотичної держави Камбоджа. Багато століть тому саме тут був центр Кхмерської імперії. Чимало реліквій дійшло до наших часів.

 

Справжню популярність це місце отримало на початку ХХІ ст. після виходу кінострічки про Лару Крофт. Саме в Камбоджі пройшла більша частина зйомок. А туристи навіть сьогодні приїжджають в Ангкор, щоб відчути себе героями фільму.

 

 

Хунань, “Аватар”

 

Провінція Хунань розташована у центральній частині Китаю. Найвідоміша пам’ятка тут – це національний парк Чжанцзяцзе. Саме в ньому можна побачити тисячі гострих колон із кварцового піщаника. Їх висота часто сягає близько 200 метрів.

 

На території також є печери зі сталагмітами та сталактитами. Можна поглянути на водоспади, ліси та річки. Саме ці мальовничі пейзажі більшість глядачів уже бачила у фільмі “Аватар”.

 

 

Нью-Йорк, “Мисливці на привидів”

 

Американський комедійно-фантастичний кінофільм 1984 року режисера Айвана Райтмана мав чималий успіх. За сюжетом, троє молодих вчених із Нью-Йорка займаються дослідження паранормальних явищ.

 

Потім їх виганяються з інституту і вони починають власний бізнес. За допомогою науки вони ловлять привидів. Зйомки фільму проходили у справжній пожежній частині Нью-Йорка в Мангеттені. Всередину зазвичай не пускають, але фото зовні робити можна.

 

 

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про неповторні місця Словенії, в якому розповідається про гору Триглав, Бледське озеро та місто Піран біля морського узбережжя.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело

Back to top button