Цікаве

Для українців з 1 березня стартують два нових безвізи: що відомо

Із 1 березня 2021 року українці зможуть без віз подорожувати за двома новими напрямками – Гренада та заморські території Нідерландів.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає 1News.

Крім того, він зазначив, що для туризму також відкривається Грузія.

“Ми розширюємо свободу подорожей для українців попри всі обставини. 1 березня стартують 2 безвізи: 1. Гренада; 2. Заморські території Нідерландів Аруба та Кюрасао, карибські острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба + відкривається Грузія”, – написав міністр.

Із 1 березня 2021 року українці зможуть без віз подорожувати за двома новими напрямками

Він нагадав, що умови в’їзду до всіх країн можна перевірити на сайті Консульської служби України. Так, зокрема, до Грузії регулярне міжнародне пасажирське авіасполучення відновлено з 01.02.2021. Закрито кордони країни з Вірменією, Азербайджаном, Туреччиною та Росією.

Крім того, раніше Кулеба повідомив, що про безвіз України зі Сполученими Штатами поки не йдеться, але можуть бути так звані програми мобільності, де українці зможуть більше подорожувати до Америки, американці більше подорожувати до України. За його словами, для нашої країни це питання є “критично важливим”.

Водночас подорожувати українцям 2021 року буде непросто через обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу. Так, без наявності ПЛР-тесту на коронавірус можна вирушити відпочивати в Домінікану й Мексику. Повністю відкриті для туристів також деякі країни Африки, однак там українців чекають екстрим-тури. Наприклад, у Намібії, Сомалі чи Панамі.

Також із негативним ПЛР-тестом можна поїхати доЄгипту й Шрі-Ланки, а також на Мальдівські острови, в Оман та Об’єднані Арабські Емірати.

Джерело: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter

Back to top button