Цікаве

Фільм 20 днів у Маріуполі потрапив до шорт-листа премії Оскар

Фільм 20 днів у Маріуполі потрапив до шорт-листа премії Оскар

Фото: facebook.com/ArthouseTraffic
20 днів у Маріуполі Мстислава Чернова увійшов до шорт-листа премії Оскар

Остаточний список номінантів на премію Оскар буде оголошено 23 січня 2024 року. Сама церемонія відбудеться 10 березня в Лос-Анджелесі.

Фільм 20 днів у Маріуполі режисера Мстислава Чернова увійшов до шорт-листа 96-ї церемонії вручення премії Оскар. Про це йдеться на сайті Американської кіноакадемії.

Зазначається, що стрічка може представити нашу країну одразу у двох номінаціях: “Найкращий документальний фільм” та “Найкращий міжнародний фільм”.

Документальна стрічка розповідає історію облоги Маріуполя у 2022 році. Коли починається повномасштабне російське вторгнення, єдина команда журналістів, що опинилася в пастці в обложеному Маріуполі, намагається продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни, включаючи загибель дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

Крім того, до шорт-листа в категорії “Документальний фільм” увійшла стрічка польського режисера Мацека Гамели Звідки до куди. Картина розповідає історію евакуації українців з прифронтових територій.

Раніше повідомлялося, що Джиммі Кіммел стане ведучим 96-ї церемонії вручення премії Оскар.

Оголошено номінантів на премію Золотий глобус 2024

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button