Цікаве

Фахівці розповіли про шкоду свинячого м’яса

Фахівці вважають, що м’ясо свині дуже погано відбивається на здоров’ї людини. Медики вважають, що існує п’ять причин для відмови вживання свинячого м’яса.

За словами дієтологів, свинина – це, в першу чергу, проблеми, пов’язані зі здоров’ям. Перш за все, м’ясо свині може привести до додаткових кілограмів, і, як підсумок – до ожиріння.

Також фахівці нагадують про вміст у свинині гістаміну, здатного викликати алергії. Це м’ясо може спровокувати фурункульоз, апендицит, дерматит і холецистит.

Більш того, кажуть лікарі, свиняче м’ясо настільки токсичне, що не поступається своїми концерогенними властивостями сигарет і алкогольних продуктів. Це, відзначають фахівці, може стати проблемою-в першу чергу може розвинутися інсульт.

Фахівці також відзначають, що свині хворіють так само, як люди, причому у них можуть виникнути захворювання, які можуть нашкодити людині. Тим не менш, свинина вважається улюбленим м’ясом для жителів України, як за якістю, так і за ціною.

Але лікарі попереджають, що вживання свинини може загрожувати ризиком зараження трихінельозом. У свинях, зазвичай, багато таких паразитів, які можуть перейти з вживанням м’яса і до людини.

Цей паразит викликає головні болі, блювоту і високу температуру. Позбавлення від цього паразита може наступити тільки при ретельній обробці.

Також у свинячому м’ясі є, так званий, гормон росту, який сприяє збільшенню маси тіла або підвищує ризик виникнення злоякісних пухлин.

І ще один компонент, який псує людині життя – це свинячий жир. Людський шлунок, за словами медиків, не перетравлює цей жир, він переходить в жирові відкладення і створює проблеми із зайвою вагою. Також він може впливати на появу злоякісних пухлин.

Фахівці також повідомили, що в м’ясі свині може міститися речовина, що викликає туберкульоз.

Крім того, свинина може стати причиною скрофульозу – дитячої хвороби, при якій запалюються і розпадаються залози, а також туберкульозу.

Back to top button