Цікаве

Фахівці порадили – як безболісно перейти на «зимовий» час

Міністерство охорони здоров’я надало поради українцям, як перейти на “зимовий” час без шкоди для здоров’я, інформує 1news з посиланням на пресслужбу МОЗ у Фейсбуці.

“У ніч проти 31 жовтня Україна змінить час на “зимовий”. Переведення годинників означатиме, що світловий день стане коротшим, а брак сонячного світла позначається на загальному самопочутті”, – йдеться в повідомленні.

Зміна світлового дня може спричинити дратівливість і відчуття стомленості, тому МОЗ дало кілька порад українцям, які будуть корисними для здоров’я.

“При можливості слід виходити на вулицю в денну пору доби. Адже це один зі способів отримати вітамін D. У час, коли ніч стає довшою, а день — коротшим, може виникнути дефіциту цього вітаміну. Тож варто проконсультуватися з лікарем щодо приймання профілактичної дози вітаміну D”, – зазначили у МОЗ.

Міністерство радить підготувати організм до раптової зміни графіку. За кілька днів до переведення годинників спробувати лягати спати на 15–20 хвилин пізніше. Сон має бути регулярним і мати однакову тривалість.

Також варто дотримуватися гігієни сну. Відкласти телефон щонайменше за годину до сну. Замість перегляду телевізора варто обирати читання книги, прийняти теплий душ та приглушити світло.

Для кращого самопочуття та через переведення годинника на “зимовий” час українцям варто додати активності у своє життя.

“Легка руханка покращить сон. Проте тренуватися потрібно не пізніше ніж за чотири години до відпочинку, оскільки підвищення температури тіла може ускладнити процес засинання”, – зауважили в МОЗ.

Також для того, щоб переведення годинника на “зимовий” час не вплинуло на самопочуття, варто вечеряти в один і той самий час. Під час вечері варто надавати перевагу білкам та клітковині, їсти менше вуглеводів.

 

 

 

 

 

Back to top button