Цікаве

Фахівці назвали простий спосіб позбавитися жиру на животі

Вісцеральний жир, що знаходиться в черевній порожнині, може накопичуватися навколо внутрішніх органів і підвищувати ризики розвитку загрозливих для життя ускладнень, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Збільшення жиру на животі сприяє розвитку метаболічних порушень, діабету, надлишкової концентрації холестерину в судинах, серцевих захворювань, хвороби Альцгеймера.

Як же позбутися від цього? Якщо говорити про прості способи, що дозволяють зменшити вісцеральний жир на животі, то одним з найбільш доступних методів є вживання чорного чаю, повідомляє Express. «Дослідження показало, що щоденне вживання трьох чашок чорного чаю протягом трьох місяців може сприяти втраті ваги, зменшенню об’єму талії», – вважають вчені.

Фахівці вважають, що даний ефект обумовлений високим вмістом в напої флавонів – рослинних пігментів, що мають антиоксидантні властивості. Протягом 14 років вчені спостерігали за станом більш чотирьох тисяч дорослих британців, і встановили, що люди з більш високим споживанням продуктів і напоїв, що містять флавони, мали більш низький індекс маси тіла (ІМТ), ніж люди, чий раціон відрізнявся малою кількістю даних речовин .

Крім того, для зменшення вісцерального жиру на животі важливий хороший нічний відпочинок – при нестачі сну його відкладення збільшуються. Серед видів фізичної активності найбільш ефективними проти жиру на животі є аеробні вправи.

 

 

 

 

Back to top button