Цікаве

Експерти розповіли, як твердий сир може нашкодити здоров’ю

Експерти розповіли, як твердий сир може нашкодити здоров’ю

Твердий сир — дуже смачний продукт, який полюбляють вживати мільйони людей. Цілі країни обожнюють поєднувати його з різними соусами, робити нарізки чи додавати у страви. Сир — невіддільна частина романтичного вечора з красним чи білим вином. Однак, попри багаті смакові показники та велику кількість вітамінів, зловживати цим продуктом не можна. Експерти розповіли, чому саме.

Чим може нашкодити сир?

Тобі Амедор, експертка зі Сполучених Штатів Америки, розповіла, що максимальна кількість порцій сиру на добу — три. Інакше людина може зіткнутися з рядом проблем:

  • Збільшення ваги. Це дуже калорійний та ситний продукт, який може вплинути на кількість внутрішнього та вісцерального жиру, якщо вживати його дуже часто. Найнеприємніше: жирова тканина відкладеться на талії та животі. 
  • Негативний вплив на роботу ШКТ. Через відсутність клітковини у складі сиру, людина, яка зловживає ним, може почати страждати на запори. Крім того, він може погіршити роботу шлунково-кишкового тракту. Ви можете відчути здуття чи дискомфорт в органах.
  • Проблеми з серцем. Через велику кількість насичених жирів, з яких складається сир, в організмі може збільшитися рівень «поганого» холестерину, який негативно впливає на роботу серця. Якщо вам дуже хочеться сиру, але ви боїтеся нашкодити серцево-судинній системі, віддавайте перевагу білим сортам. 
Back to top button