Цікаве

Експерти повідомили – скільки має тривати здоровий сон

Здоровий сон не повинен тривати більше 8 годин. Про це розповіли вчені, що представляють Університет Тулейн в Новому Орлеані, передає 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Фахівці провели дослідження, де на добровільних засадах брали участь люди, які страждають серцевою недостатністю. У кожного учасника експерименту спостерігалися проблеми зі сном. Одні піддослідні страждали від безсоння, інших вночі будив власний храп, у третіх сон був занадто коротким.

Згідно з результатами наукової роботи, людський сон має п’ять стадій. Для того, щоб бути бадьорим на наступний день, потрібно спати певну кількість годин. Оптимальним часом вчені вважають 7-8 годин, але не більше і не менше. У такому випадку людина буде відчувати себе відмінно, що сприятливо позначиться на здоров’ї.

Відзначається, правильний сон вбереже людину від серцевої недостатності в майбутньому. Цей синдром може бути безсимптомним, якщо говорити про гостру стадію. Що стосується хронічної серцевої недостатності, то тут присутні задишка, набряки і стомлюваність.

 

 

 

 

Back to top button