Цікаве

Експерти повідомили – чому люди гризуть нігті

Існує думка, що найчастіше гризуть нігті люди, які, потрапивши у стресову ситуацію, не можуть впоратися з цим завданням, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Співробітники Монреальського університету експериментальним шляхом довели, що це не так, а за звичкою гризти нігті криється зовсім інший фактор.

Під час дослідження вчені з’ясували в учасників, чи часто вони відчувають почуття провини, злості, а так само почуття переляку. Далі всі учасники були поставлені в ситуації, які викликали у них відчуття нудьги, стресових ситуацій, розчарування і розслабленості, повідомляє Freundin.

Вчені встановили, що тільки останній стан, розслабленість, зміг запобігти бажанню погризти нігті. А так як більшість з них під час експерименту гризли нігті, коли їм було нудно, то вчені прийшли до висновку, що стрес – це не єдина причина, яка провокує цю звичку.

Найчастіше до звички гризти нігті при виконанні роботи, за спостереженнями експертів, схильні люди, яким складно розслабитися. Для того, щоб зосередитися і звернути увагу в продуктивне русло, багато людей компенсують цю нездатність, зосередивши свою увагу на нігтях, що допомагає їм розслабитися, подолати нудьгу, а також впоратися з розчаруванням від неможливості швидко виконати свою роботу.

 

 

 

 

Back to top button