Цікаве

Експерти назвали «формулу довголіття»

На думку американських вчених, для збільшення тривалості життя кожен день потрібно вживати п’ять порцій овочів і фруктів, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

При цьому дослідники пропонують схему «3 + 2». Вона означає наявність у щоденному раціоні трьох порцій овочів. На фрукти має припадати дві порції, повідомляє Journal of the American Heart Association.

Формула була складена на основі результатів 26 досліджень. Сумарне число учасників експериментів перевищило два мільйони. Вивчивши підсумки наукових робіт, американські вчені прийшли до висновку про важливість овочів і фруктів для запобігання передчасної смерті. Однак кількість і співвідношення цих продуктів в раціоні повинно бути певним.

Загальна кількість порцій має становити п’ять. При цьому на три частини овочів має припадати дві частини фруктів. Ці продукти є джерелом корисних для організму сполук, позитивно впливають на організм. Мова йде про вітаміни, клітковині, антиоксиданти і мінерали.

Регулярне вживання овочів і фруктів знижує ризик розвитку смертельно небезпечних захворювань. Однак далеко не всі овочі слід вживати часто. Наприклад, надмірне вживання картоплі і гороху навряд чи буде корисним для здоров’я.

 

 

 

 

Back to top button