Цікаве

Експерт повідомив – який шоколад найкорисніший для здоров’я

Ендокринолог та дієтолог Анастасія Тараско розповіла, чим для здоров’я корисний шоколад, пише 1news з посиланням на Новости Ю.

За словами експерта, вживати в їжу слід лише продукт із вмістом какао не менше ніж 85%. Перш за все, такий шоколад містить безліч білка, клітковини, органічних кислот, біоактивних та ароматичних речовин, а також води, олії та крохмалю.

Крім цього, продукт входить чимала кількість корисних речовин, необхідних для підтримки серцево-судинної системи та жіночого здоров’я.

«У шоколаді багато поліненасичених жирних кислот, багато калію, мало натрію, що корисно для людей із захворюваннями серцево-судинної системи. Також у шоколаді багато вітамінів А, Е, В1, В2, фолієвої кислоти заліза, цинку, селену та багато фітостеронів», — пише лікар.

Вона також наголосила, що цей продукт можна вважати енергетиком, оскільки він сприяє підвищенню працездатності та концентрації.

Крім того, натуральний шоколад має протизапальні властивості, антигістамінний, болезаспокійливий і розслаблювальний ефект для судин.

Back to top button