Цікаве

Експерт порадив – як їсти і не набирати зайву вагу

Новорічні свята – час веселощів і рясної їжі. Коли канікули закінчуються, багато хто стикається з проблемою: ваги показують щось зовсім не приємне, пише 1news з посиланням на lhealth.info.

Пропонується вісім простих порад, дотримуючись яких, ви добре відпочинете і не наберете зайвих кілограмів.

Особистий тренер Густаво Мело дає кілька порад, наприклад, з’їдати який-небудь фрукт перед банкетом і контролювати споживання алкоголю.

Різдво – це час святкування, і все, як завжди, обертається навколо їжі та напоїв. День за днем ми піддаємо своє тіло надмірностей, штовхаючи в прірву план харчування і звичку займатися спортом, яким багато дисципліновано слідують.

Особистий тренер Густаво Мело (Gustavo Melo) дає кілька порад, які допоможуть вам контролювати себе і полегшать січневі свята. Його метод базується на заняттях спортом і харчуванні і пропонує баланс, необхідний для підтримки здорового і підтягнутого тіла. “Ти повинен дотримуватися плану харчування і не відступати від своїх звичок. Дозволити собі розслабитися-зовсім не означає закинути рутину”, – пояснює Мело.

Як подбати про себе в свята

Тренер дає кілька порад, які дозволять насолодитися святами і пізніше не пошкодувати про надмірності:

1) Не потрібно сидіти на жорсткій дієті або голодувати до або після Різдва: це небезпечно. Краще поводитися на канікулах стримано.

2) Не переставай займатися спортом, не відмовляйся від звичної фізичної активності, адже через надмірну їжу це буде як ніколи до речі.

3) у дні, коли намічається рясна трапеза (Новий Рік, Святвечір, Різдво…), йди своїм планом харчування без змін, виняток складе сам святкова вечеря. Наступний прийом їжі повинен пройти як зазвичай.

4) Перед банкетом з’їж який-небудь фрукт. Так ти не будеш голодним і з’їси менше. Ківі або шматочок ананаса стануть твоїми кращими друзями перед будь-яким застіллям.

5) Встанови межі. Дотримуючись баланс, не виходь за розумні межі: випий всього три стопки, з’їж тільки один десерт… Кожному своє.

6) Їж більше білка, ніж вуглеводів. Густаво Мело наполягає, що “у цей період їдять багато пончиків, чурро та інших солодощів. Це непогано, але потрібно навчитися розставляти пріоритети і обмежувати себе. Така їжа піднімає глікемічний індекс, в такій ситуації твоє тіло переживає стрес і запасає жири”.

7) Будь уважнішим з алкоголем. Напої-ще одне джерело так званих “порожніх калорій”. У свята споживання алкоголю сильно зростає. Мело радить вибирати “напої з меншим вмістом калорій, наприклад, пиво або келих білого або червоного вина. Якщо хочеш газовану воду, віддавай перевагу варіантам light або zero”.

8) Пий воду з газом: так ти підтримаєш водний баланс і вип’єш менше інших напоїв.

 

 

 

 

Back to top button