Цікаве

Експерт порадив, як подолати тягу до солодкого

Найважчий процес будь-якої дієти – це відмова від солодощів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Це призводить до поганого настрою і стресів. В результаті людина починає заїдати свою тугу і тільки набирає вагу.

Ефективними способами подолати тягу до солодкого поділилася індійський дієтолог Пуджа Мальхотра.

Перш за все дієтолог порадила більше пити простої води. Зневоднений організм вимагає більше глюкози, яку зазвичай отримує разом з цукром. Досить випити додатковий стакан, щоб притупити це почуття.

При прояві гострої тяги до солодкого краще з’їсти сухофрукт: курагу, родзинки або фініки. Це корисна альтернатива звичайному цукру.

Також в цьому можуть допомогти насіння фенхелю або освіжувач для рота. Такий спосіб дозволить обдурити організм.

Під час прийому їжі краще з’їдати основні страви і відмовитися від десерту. Але відмовтеся від важких страв. Краще з’їсти трохи, а при появі почуття голоду краще використовувати здорову їжу для перекусу.

Якщо у вашому раціоні недостатньо білка або клітковини, то краще це змінити. Ці поживні речовини швидко забезпечать відчуття насичення і приборкають тягу до солодкого.

Потрібно відмовитися від рафінованих вуглеводів і будь-яких замінників цукру, навіть якщо виробник обіцяє мінімальну кількість калорій. Це тільки підстьобне організм вимагати ще й ще солодощів.

Контролюйте свої порції. Не потрібно переїдати. Якщо все ж ви не втрималися і проковтнули шматок торта, то нехай він буде невеликий. Вживання солодощів краще обмежити якимись особливими випадками: святами, днями народження і тому подібними.

При дієті завжди потрібно пам’ятати головне, що цукор – це порожні калорії, які не мають поживної цінності і тільки збільшують обсяг з’їденого з кожним днем.

 

 

 

Back to top button