Цікаве

Дослідники знайшли у Тихому океані гігантських морських зайців

У Тихому океані знайшли гігантських слимаків, яких називають морськими зайцями, повідомляє 1NEWS з посиланням на parlament.ua.

Повідомляється, що величезних слимаків недавно помітили дослідники під час вивчення вод океану і зробили кілька знімків.

Океанологи відзначили, що довжина однієї особини досягає одного метра, а вага – майже 14 кг. Зазвичай їх знаходять біля берегів Каліфорнії та Мексики, але трапляється це вкрай рідко, тоді, коли у слимаків починається сезон розмноження.

Слимаків-гігантів ще називають “чорним морським зайцем”. Попри великі габарити, у воді вони пересуваються досить швидко. Переважно вони харчуються водоростями, які допомагають їм виробляти токсини, які захищають слимаків від великих риб. Тому, природних ворогів у слимаків в океані дуже мало.

Раніше вважалося також, що чорних морських зайців краще не торкатися руками через ті ж токсини, які можуть потрапити в організм людини й викликати отруєння. Але згодом вчені спростували цей міф і довели, морський заєць безпечний для людини.

 

 

 

 

 

Back to top button