Цікаве

Домашні тварини можуть бути небезпечні для людей

Милі домашні котики можуть бути не такими нешкідливими, як їх господарям здається на перший погляд, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

За словами медиків, вони можуть бути збудниками різних захворювань, в тому числі і психічних. Не всі знають, що домашні коти можуть довести господарів навіть до шизофренії.

Справа в тому, що в м’язових і нервових тканинах котів може оселитися небезпечний паразит, який і здатний викликати у людини психічний розлад.

До такого висновку прийшли медики з Копенгагенської університетської лікарні, виклавши результати свого дослідження в журналі Science Alert.

За їх словами, кішка, хвора токсоплазмозом, може передати цього паразита людині, в тілі якого він буде відчувати себе так само комфортно. При цьому людина не буде знати, що є переносником захворювання. Таким чином, половина людства хвора токсоплазмозом, але навіть не здогадується про це.

Проаналізувавши 80 тисяч випадків цього захворювання, медики стверджують, що у людей, заражених від котів токсоплазмозом, ризик шизофренії збільшується на 50%. Люди зі збудником цієї хвороби в своєму організмі можуть також страждати біполярним розладом, синдромом нав’язливих станів і агресією.

Великий ризик заразитися токсоплазмозом у вагітних жінок, а цей паразит в свою чергу може викликати серйозні дефекти у плоду.

 

 

 

 

Back to top button