Цікаве

До бази “Миротворця” потрапили священики УПЦ МП

Представники Московського патріархату влаштували флешмоб на підтримку своїх колег, яких допитувала СБУ. 

Сайт “Миротворець” додав до своєї бази священиків УПЦ МП, які влаштували флешмоб на підтримку священнослужителів щодо яких тривають слідчі дії, розповідає 1News.

Відповідний список з’явився на сайті організації.

Зокрема, до бази були внесені дані керівника соціального відділу Рівненської єпархії УПЦ МП, протоієрея Василя Начєва, який є організатором флешмобу, настоятеля храму прп. Серафима Саровського в Херсонській єпархії УПЦ МП, протоієрея Геннадія Шкіля, завідувача канцелярії Запорізької єпархії УПЦ МП, протоієрея Геннадія Єліна, священика УПЦ МП, ієрея Віталія Величка, священика Рівненської єпархії УПЦ МП Олександра Карпюка, настоятеля Свято-Покровського храму УПЦ МП села Кургани Рівненської області, протоієрея Олександра Ілліна, секретаря Рівненської єпархії УПЦ МП, протоієрея Олександра Єгорова.

“Противник незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ. Маніпулювання суспільно значущою інформацією”, – йдеться на сайті “Миротворця”.

Беручи участь у флешмобі, священики викладають на своїх сторінках у соцмережах власні фото з табличками “Я підтримую УПЦ, готовий до викликів в СБУ”.

Нагадаємо, зранку 30 листопада силовики прийшли з обшуками до митрополита Павла, предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври – відкрито кримінальне провадження. Сам митрополит назвав обшуки “політичним тиском” і розповів про корів-терористок та “підкладену брошуру”. Після цього 3 грудня, у Житомирській області та столиці почалися обшуки будівель, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату. Правоохоронці кажуть, що виявили ознаки організованої мережі з розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Після цього СБУ в Рівному викликала на допит священиків МП через підозру у державній зраді.

Джерело: ТСН

Back to top button