Події

Спецоперація українських та іноземних правоохоронців – перекрито транскордон…

Спецоперація українських та іноземних правоохоронців – перекрито транскордонний канал транспортування наркотиків

????Правоохоронці України та Румунії у співпраці з Євроюстом та Європолом знешкодили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді героїну з Близького Сходу на територію Євросоюзу через Румунію та Україну.

????Спецоперація тривала більше року.

????За даними слідства, іноземні громадяни намагалися переправити 186 кг героїну з однієї з країн Центральної Азії транзитом через територію Румунії до України. Незаконний вантаж приховали у 16 тонах фініків імпортованих з Ірану. В подальшому героїн планували переправляти для роздрібного збуту до країн ЄС.

????У липні 2022 року правоохоронці Румунії звернулись до українських за допомогою для проведення контрольованої поставки героїну та встановлення всіх причетних до наркотрафіку.

????За її результатами завдяки міжнародно-правовому співробітництву у вересні 2022 року в Одесі було затримано двох громадян Румунії – учасників транснаціонального наркоугруповання.

????Наразі обвинувальний акт щодо них вже скеровано до суду. Їм інкриміновано контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 305 КК України).

????В рамках спільної роботи, українські слідчі та прокурори передали румунським колегам матеріали щодо інших осіб, причетних до цих злочинів. У жовтні 2023 року на підставі цих матеріалів правоохоронними органами Румунії затримано організаторів каналу контрабанди героїну.

????Як зазначив Генпрокурор Андрій Костін, міжнародне співробітництво правоохоронних органів відіграє визначальну роль у боротьбі з організованою злочинністю:

???? Масштабна операція румунської поліції вкотре це доводить. Знешкоджено злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді героїну з Близького Сходу до Західної Європи. Організаторів наркотрафіку затримали в Румунії значною мірою завдяки матеріалам, які надали Офіс Генпрокурора та СБУ. Операція проходила за підтримки Євроюсту та Європолу.

Back to top button