Цікаве

Для роботи та ігор: порівняння ноутбуків Acer 

Серед шанувальників комп’ютерної техніки тайванського бренду мають підвищений попит дві лінійки. Це ноутбуки Acer Aspire 3 та Nitro 5. Вони з різних цінових категорій, та мають як відмінності, так і схожі характеристики. В інтернет-магазині Eldorado.ua можна дізнатися актуальну вартість та характеристики різних моделей.

Типи процесорів

В базових конфігураціях Aspire використовують процесори Athlon,Intel Core i3 або i5. В потужніших ноутбуках встановлені AMD Ryzen 5. Цими ж пристроями оснащена лінійка Nitro 5. Зараз у продажу з’являються моделі Acer Aspire 3 та Nitro 5 з потужними процесорами останнього покоління AMD Ryzen 7000.

Графічні можливості

В моделі серії Acer Aspire 3 вбудована відеокарта AMD Radeon 610M. Ноутбуки Nitro 5 набагато кращі за графікою. Вони мають вбудовані відеокарти AMD Radeon Vega 7 або Intel UHD Graphics. Додатково до вбудованих елементів в цих ноутбуках встановлюють дискретні адаптери GeForce GTX 1650, RTX 3050 або 3050 Ti. Це підвищує продуктивність девайса.

Властивості екрана

Більшість моделей лінійки Aspire 3 мають діагональ екрана 15,6 дюйма. В Nitro 5 вона така ж сама або 17,3 дюйма. Тип матриці — переважно IPS, який вважають оптимальним за співвідношенням вартості та якості зображення. Але в деяких ноутбуках Aspire може бути матриця TN, що має нижчі показники яскравості, контрастності та чіткості. На це потрібно звертати увагу, якщо важливі саме параметри екрана.

Ноутбуки Nitro 5 відрізняються вищою частотою оновлення кадрів — 144 Гц, тоді як у Aspire вона складає лише 60 Гц. Спільними показниками є роздільна здатність екрана (Full HD) та щільність пікселів (141 ррі).

Тип та обсяг оперативної пам’яті

В моделях минулих років єдиний тип оперативної пам’яті — DDR4. Але в деяких ноутбуках останнього покоління її замінили енергоефективною LPDDR5 або DDR5-4800. Обсяг оперативної пам’яті в Acer Aspire 3  може бути від 8 до 16 Гб, тоді як в Nitro 5 він становить не менше 16 Гб.

Щодо типу накопичувачів, то найпотужніші моделі ноутбуків поєднують жорсткі диски (HDD) та твердотільні накопичувачі (SSD). Тому вони здатні і накопичувати великі обсяги даних, і швидко обробляти їх. В інших девайсах встановлені переважно швидкісні SSD.

Особливості дизайну

Ноутбуки лінійки Acer Aspire 3 компактні та тонкі, мають стильний та елегантний вигляд. Пристрої Nitro 5 через більшу кількість елементів виглядають солідніше. Вони мають міцний корпус переважно чорного кольору.

Відрізняються лінійки і за призначенням. Acer Aspire 3 — це зручні ноутбуки для навчання та офісної роботи. Nitro 5 — геймерські машини, які «тягнуть» відеоігри та важкі графічні програми

Back to top button