Цікаве

Для фракції “Слуга народу” розробили спеціальний мобільний додаток

В додатку міститься довідкова інформація про загальний склад фракції “Слуга народу”, відвідування нардепами засідань, інформація про голосування за той чи інший законопроект, а також інфографіка, яка показує скільки у відсотковому співвідношення було ухвалено законопроектів залежно від суб’єктів їхнього подання

Мобільний додаток для фракції ВР “Слуга народу” розробило ТОВ “Ошкола”, яке займалося і розробкою додатку для вчителів та учнів з аналогічною назвою.

Цей застосунок призначений для моніторингу статистичних показників роботи Народних депутатів України фракції політичної партії „Слуга Народу“, – інформує 1NEWS.

Цього місяця було додане оновлення, яке стосувалося як версії для Android, так і iPhone.

В додатку міститься довідкова інформація про загальний склад фракції “Слуга народу”, відвідування нардепами засідань, інформація про голосування за той чи інший законопроект, а також інфографіка, яка показує скільки у відсотковому співвідношення було ухвалено законопроектів залежно від суб’єктів їхнього подання (монобільшість, Президент, КМУ, інші парламентські фракції).

Розробка такого додатку може коштувати від 3 до 4 тисяч доларів.

Як з’ясувалося, ТОВ “Ошкола”, що створило додаток для учнів та школярів “Ошкола”, який з 2018 року активно впроваджується у багатьох школах України. Проект спочатку був пілотним, а потім, в окремих областях, згортався. А у Сумах навіть відкривалося кримінальне провадження, щодо дій представників міської влади, які нібито могли примушувати школи укладати договори з підприємством.

“Крім того, службові особи Сумської міської ради, зловживаючи службовим становищем, з метою уникнення проведення централізованих тендерних закупок послуг програмного продукту „Онлайн школа“, посилаючись на розпорядження міського голови, зобов’язали директорів шкіл м. Суми укласти договори з ТОВ „Ошкола“ без права вибору альтернативних варіантів”, — читаємо у судових документах.

Примушували чи ні — вирішить суд. Ми послуговуємося лише фактами, а факти свідчать, що починаючи з 2018 року ТОВ “Ошкола” брала участь у 121 закупівлі та стала переможцем у 116 на загальну суму 7,86 млн грн. Вже укладено контрактів на 7,65 млн грн. Здебільшого мова йде про встановлення та супровід програмного забезпечення у школах в різних регіонах країни. В багатьох випадках товариство було єдиним учасником закупівель.

Власник цієї компанії – Гліб Денисов. На місцевих виборах минулого року він був заступником голови центрального штабу партії “Слуга народу”.

За матеріалами УНН

Back to top button