Цікаве

Дієтологи розповіли про користь гарячої їжі для схуднення

Гаряча їжа сприймається нашим організмом як більш ситна, тому людям, які хочуть позбутися зайвих кілограмів, слід їсти підігріту їжу, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Вчені протягом двох тижнів аналізували поведінку клієнтів одного з кафе в Нью-Йорку. У відвідувачів закладу є можливість замовити холодні або гарячі сендвічі. Виявилося, що ті, хто вибирав холодну їжу, в два рази частіше замовляли ще якісь закуски – наприклад, печиво або чіпси. Така ж закономірність була помічена серед тих, хто замовляв холодні, а не гарячі напої, повідомляє Appetite. Клієнти кафе, купивши холодний напій, набагато частіше купували додатково мафін або круасан. Вчені вважають, що це пов’язано з інстинктивним сприйняттям холодної їжі як менш ситної.

“Це одне з пояснень. Інше – гаряча їжа більш інтенсивно впливає на органи чуття, що впливає на відчуття насичення. Ми поки не визначили кореляцію між кращою температурою їжі й індексом маси тіла, але є всі підстави вважати, що якщо ви хочете схуднути (для чого потрібно менше їсти), то вам варто вибирати гарячі страви “, – сказав професор Морін Моррін з Університету Ратджерс, один з авторів дослідження.

 

 

Back to top button