Цікаве
Дієтолог: Вживання м’яса в спеку може бути небезпечним
Вживання м’яса у спеку може призвести до онкології. Справа в тому, що під час спеки у людини уповільнюється травлення, повідомила у дієтолог.
«У нас у спеку це все сповільнюється. А клітковина із сирих овочів допоможе травленню. Якщо м’ясо довго перетравлюватиметься, це небезпечно», – наголосила лікар.
Особливо небезпечно перетравлюється червоне м’ясо. Воно довго лежить у шлунку, а й у кишечнику. Це загрожує ризиком утворення онкології.
Дієтолог радить вживати в їжу менше м’яса і більше печених, сирих овочів, оскільки вони багаті на вологу і клітковину. Якщо хочеться шашлику, можна обійтися і овочевим: з кабачків, баклажанів і помідорів.