Дієтолог розповів, які хвороби може спричинити м’ясний бульйон
Слід вживати бульйон другого або третього відвару, там шкідливих речовин буде набагато менше, зазначив медик.
Вживати м’ясні бульйони щодня небажано.
За словами експерта, часте включення до раціону яловичого або курячого бульйонів збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
«Доведено, що багато хвороб цивілізації — атеросклероз, ішемічна хвороба, інфаркти, інсульти — пов’язані з постійним вживанням насичених жирних кислот, тобто тваринних жирів», — зазначив фахівець.
Лікар уточнив, що помітити негативний вплив насичених жирних кислот на здоров’я можна не відразу, оскільки атеросклероз розвивається роками, не проявляючи себе. До того ж, вживання жирного м’ясного бульйону може загострити деякі хронічні хвороби. Так, часте вживання тваринних жирів може призвести до нападу подагри, жовчнокам’яної, сечокам’яної хвороби, панкреатиту. Дієтолог не радить вживати м’ясні бульйони при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Лікар додав, що при вирощуванні птиці та худоби фермери застосовують антибіотики та гормони у великих кількостях, які потім опиняються у бульйоні. Тому слід вживати бульйон другого або третього відвару — там шкідливих речовин буде набагато менше.