Цікаве

Дієтолог пояснив, кому небезпечно їсти гриби

Дієтолог розповів про негативний вплив грибів на організм. Вони містять дратівливі речовини, алергени та токсини, які вбрали з навколишнього середовища, зазначив лікар.

«З віком гриба його негативні риси посилюються. І якщо людина збирає гриби у неблагополучних місцях (на узбіччі, поблизу розробок нафти чи руд та важких металів), вони можуть містити високу концентрацію негативних речовин».

Також він наголосив, що так звані «лікувальні» гриби — лисички — їжа не для оздоровлення. За словами експерта, їх не можна їсти людям із підвищеною чутливістю до засвоєння їжі, вагітним та дітям до трьох років.

«Бажано виключити їх із дитячого раціону. Якщо годувати дитину грибами, то варто поєднувати їх з іншою їжею (крупи, хліб, овочі), щоби знизити токсичне навантаження», — пояснив спікер.

До загальних симптомів отруєння грибами відносяться слабкість, млявість, запаморочення, біль голови, нагадав він.

Back to top button