Дієтолог назвав п’ять причин додавання картоплі в раціон
Дієтолог Дуейн Меллор розповів про п’ять причин, чому важливо вживати картоплю. Згідно з твердженням експерта, продукт володіє великою кількістю корисних властивостей, тому його не варто уникати.
“Надмірне вживання будь-якого продукту негативно впливає на організм людини. Вчені змогли довести: якщо з’їсти дуже багато картоплі, можна спровокувати підвищений тиск. Найчастіше приготування і вживання картоплі, наприклад, смаженої, призводить до негативних наслідків”, – заявив лікар.
Він повідомив, картопля багата вітаміном С. Найчастіше з даними корисним мікроелементом асоціюються апельсини і лимони. Однак люди забувають, що британці протягом більшої частини XX століття вживали багато картоплі, оскільки в ньому міститься вітамін С.
У 150 г продукту є приблизно 15% добової норми корисного мікроелемента. Також до складу картоплі входить вітамін B6, що є важливим кофактором в організмі. З його допомогою більше 100 ферментів в організмі функціонують правильно, за рахунок чого відбувається розщеплення білків.
Калій, наявний в картоплі, необхідний, щоб регулювати електричні сигнали в м’язах і нервах. Його низький або високий рівень негативно впливає на серце. У картоплі також є холін, який потрібно для нормального функціонування мозку, зміцнення нервів і м’язів.
У складі продукту відсутній глютен, з цієї причини його можна вибирати людям, що страждають від глютенового недуги. Солодка картопля володіє низьким глікемічним індексом, за рахунок чого не відбувається різкий стрибок показників цукру в крові.