Дієтолог назвала найкорисніший для організма суп
Сочевичний суп є найкориснішим для організму супом. Про це розповіла дієтолог Ольга Деккер, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.
За словами фахівця, такий суп особливо багатий білками. Він добре підходить для зміцнення імунітету.
«Нехай вони рослинні, там всього 12 амінокислот, але ми також можемо додати в цей суп тварини джерела білка, такі як м’ясо», – пояснила Деккер.
Крім того, суп містить в собі велику кількість клітковини і добре підходить для зміцнення імунітету, додала фахівець.
Друге місце по корисним якостям займає овочевий суп на м’ясному бульйоні. При цьому в ньому можуть використовуватися і свіжі і заморожені овочі.
«Я б додала стручкову квасолю, кабачок, можна селера відварити, також корінь селери. Тобто мінімум простий групи вуглеводів. Тоді у нас буде шматочок м’яса як джерело білків і жирів і додатково клітковина з овочів», – пояснила дієтолог.