Цікаве

Фахівці повідомили – які люди живуть довше за всіх

Вчені з інституту демографії Товариства Макса Планка і Мічиганського університету з’ясували, що повільно набираючі вагу люди живуть довше за всіх, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Виявлено особливий механізм, який регулює роботу організму і відповідає за зміну ваги тіла.

Фахівці проаналізували історії хвороб понад 4,5 тис. чоловіків і жінок. Дослідники вивчили медичну інформацію про добровольців, включаючи дані про понад 3,7 тис.їхніх дітей за період з 1948 по 2014 роки, отримавши можливість порівняти показники двох поколінь. Вони брали до уваги індекс маси тіла, який визначає чи нормальна вага для росту людини або мова йде про зайві кілограми. Вчені вивчали дані і занадто схудлих людей. Фахівці відзначили, що індекс маси тіла дає можливість відрізнити прогресуюче ожиріння від зайвої ваги чоловіка або жінки. Протягом життя людина може повніти або худнути, при цьому працює якийсь механізм.

На активність встановленого процесу впливають кілька факторів: шкідливі звички, стать людини, а також її повноцінне або обмежене харчування. Фахівцям важко поки назвати природу даного механізму, необхідні нові спостереження.

 

 

 

 

Back to top button