Цікаве

День народження Мерилін Монро: кращі ролі секс-символу XX століття

Сьогодні, 1 червня, найспокусливішій блондинці Голлівуду Мерилін Монро виповнилося б 94 роки. Життя Норми Джин (справжнє ім’я зірки) не було легким: її мати мала психічний розлад, тому за дівчинкою доглядали знайомі й родичі, а деякий час вона жила в сирітських притулках. Починаючи свою кар’єру як модель для чоловічих журналів, Норма Джин стала відомою голлівудською акторкою.

 

Дівчина перефарбувала волосся в платиновий блонд і взяла псевдонім – Мерилін Монро. Попри свою популярність, Мерилін була однією з найменш оплачуваних акторок Голлівуду, розповідає 1News.

Зірка була заміжня тричі, мала багато любовних романів, проте не була щаслива. Скандальними були її стосунки з 35-м президентом США Джоном Кеннеді. Красуня на екрані, в реальному житті Мерилін Монро мала депресію, і померла у віці всього 36 років після передозування заспокійливими. Але навіть через стільки років глядачі досі люблять фільми з Мерилін, і вважають її прикладом для наслідування.

Мерілін Монро

Найкращі ролі Мерилін Монро

Джентльмени віддають перевагу білявкам

Дві головні героїні фільму – легковажна блондинка Лорелай, яка мріє про вигідне заміжжя, і серйозна і відповідальна брюнетка Дороті, яка хоче по-справжньому закохатися і вийти заміж. Різні характери дівчат не стали перешкодою для їхньої дружби, і разом вони вирушили в круїз з Америки до Франції. Кінострічка стала особливо відома завдяки музичному номеру “Діаманти – найкращі друзі дівчини” у виконанні Мерілін Монро.

Кадр із фільму "Джентльмени віддають перевагу білявкам"

Неприкаяні

Кінодрама 1961 року, що не мала комерційного успіху на момент випуску, але отримала позитивні відгуки критиків і високо цінується сьогодні. Це останній завершений фільм Мерилін Монро. Акторка втілила на екрані сумну та вродливу Рослін, яка переживає душевну травму після розлучення. В неї закохуються два ковбої — Гай і Гвідо — чоловіки із великим життєвим досвідом, такі ж неприкаяні та самотні, як і головна героїня. До кінця фільму пристрасті розпалюються і розгортається справжня трагедія. В цій кінокартині Мерилін Монро відмовилась від свого традиційного образу “дурненької блондинки” і зіграла жінку з сильними моральними переживаннями.

Кадр із фільму "Неприкаяні"

Сверблячка сьомого року

Завдяки цій кінокомедії Мерилін Монро стала іконою Голлівуду, зігравши молоду дівчину, яка заграє з одруженим сусідом. Культовий режисер Біллі Уайлдер розповів про любовні пригоди книговидавця, чиї дружина і син виїхали на канікули. Образ Мерилін, яка стоїть над ґратами метро, а проїжджий поїзд підіймає вгору її білосніжну сукню, назавжди закарбувався в пам’яті глядачів.

Кадр із фільму "Сверблячка сьомого року"

У джазі тільки дівчата

Мерилін Монро отримала “Золотий глобус” за найкращу жіночу роль у цій картині й стала всесвітньо відомою після неї. Фільм отримав “Оскар” за костюми, а також був названий найкращою музичною комедією всіх часів. Мерилін зіграла солістку джазового ансамблю Дану Ковальчик, яку називали “Цукерочка”. До музичного ансамблю приєднались два чоловіки, перевдягнені в жінок, що таким чином переховувались від переслідувань мафії. У кінокартині на глядачів чекає низка погонь, курйозів та пісень, які і досі залишаються популярними, як наприклад “I wanna be loved by you”.

Кадр із фільму "В джазі тільки дівчата"

Джерело: Сьогодні

Back to top button