Цікаве

День Конституції України 2021: дата та історія свята

День Конституції України – державне свято, одне з найголовніших для нашої країни. Коли буде День Конституції України 2021 року, які на нас чекають вихідні і чим знаменне свято, розповідає 1News.

Коли відзначається День Конституції України-2021
 

Щорічно День Конституції українці відзначають 28 червня. В Україні цей день є офіційним вихідним.

Цьогоріч багато офіційних свят випадає так, що з’єднуються з суботою і неділею, утворюючи пролонговані вихідні. Так було на Новий рік, 8 Березня, травневі. День Конституції – не виняток.

2021 року День Конституції України припадає на понеділок. Отже, на честь святкування ми отримуємо три вихідних дні поспіль – з суботи, 26-го числа, до понеділка, 28 червня.

 

День Конституції України: історія і значення свята
 

Свято Конституції було засноване на честь прийняття головного документа вищої юридичної сили в Україні. Конституція України – це Основний закон країни.

Цього дня 1996 року після ночі безперервної і напруженої роботи Верховна Рада прийняла Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після здобуття Україною незалежності 1991 року. Примітно, що Україна стала останньою з країн колишнього СРСР, яка прийняла власну Конституцію після проголошення своєї незалежності.

Прийнята Конституція затвердила правові основи незалежної України у всіх сферах життя держави і людини, суверенітету і територіальної цілісності, стала важливим кроком в забезпеченні прав громадян, а також сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України в світі.

Джерело: Сьогодні

Back to top button