Цікаве

Чим небезпечні сонячні промені: відповідь експерта

Дітям до 6-ти місяців категорично не можна перебувати під відритим сонцем без сонцезахисного засобу. Дорослим теж потрібно користуватися засобом з SPF , оскільки корисного ультрафіолету не буває. Чим небезпечне сонце і як від нього правильно захищатися дітям і дорослим – розповів популярний дитячий лікар Євген Комаровський, передає 1News.

Чому потрібно захищати шкіру від сонця

Засмага, як зазначає Євген Комаровський, зовсім не корисна – це захисна реакція організму на ультрафіолет. А ультрафіолет в будь-якому вигляді шкідливий. Він викликає фотостаріння шкіри, також існує прямий зв’язок між впливом УФ-променів на шкіру і розвитком раку шкіри.

Сонячні промені, якщо від них не захищатися, можуть нашкодити: UVA-промені (типу А) найагресивніші, вони провокують розвиток меланоми (раку шкіри). І проникають усюди: через одяг, хмари, скло. А UVB-промені (типу В) викликають у нас сонячні опіки . Тому важливо не перебувати багато часу на сонці, а захисними засобами користуватися не тільки влітку. причому, дітям – особливо важливо захищати шкіру .

Яке ж сонцезахисний засіб підійде дитині?

Малюкам до півроку взагалі не можна перебувати під відкритим сонцем , а тим, кому вже більше 6-ти місяців потрібно наносити сонцезахисний крем. Такі засоби повинні бути гіпоалергенними, забезпечить захист від усіх типів променів, містити комбіновані фільтри.

Сонцезахисний крем потрібно на всю поверхню тіла, коли загоряєте

Євген Комаровський радить купувати сонцезахисні засоби в аптеках. Уважно вивчайте упаковку, вибирайте відомі бренди – які пройшли всі клінічні випробування, і ефективність їхдоведена як для дорослих, так і для малюків.

А коли краще наносити сонцезахисний крем?

Наносити засіб потрібно на всю поверхню тіла: і за 20 хв до виходу на вулицю, а не на самому пляжі. Кожні дві години засіб потрібно наносити повторно. Також важливо наносити крем заново кожен раз після виходу з води.

Джерело: лікар Євген Комаровський у своєму інстаграм-журналі 

Back to top button