Цікаве

Чим корисний криль: закуска проти ускладнень діабету та шкідливого холестерину

Ризик ураження судин та міокарда – серцевого м’яза, дуже високий у людей з діабетом. Виявляється, криль, дрібні морські рачки, з яких готують популярні закуски, особливо олія з них, допомагає уникнути таких ускладнень, пише 1News.

Чим корисна олія криля для здоров’я

Дослідники вивчили вплив олії криля, як способу профілактики діабетичної кардіоміопатії ул. Юрия Илленко; це часте ускладнення цукрового діабету, що призводить до високої смертності. Медиків зацікавила здатність цих маленьких червоних омароподібних рачків, що мешкають в Атлантичному океані, знижувати рівень білка CRP. Це білок-індикатор запалення, який збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.

З’ясувалося, що олія криля у раціоні знижує запальні маркери, особливо у судинах серця. А також знижує рівень “поганого” холестерину. М’ясо криля – це природне джерело вітамінів, мінералів, поліненасичених жирних кислот. А ще – популярна закуска у багатьох кухнях країн світу, олія криля також відома, як харчова добавка (випускається у вигляді капсул).

Скільки олії криля можна їсти на день?

Олія криля дуже корисна для здоров’я і приймається багатьма як альтернатива риб’ячому жиру або Омега-3. В середньому доза олії криля становить від 500 мг до 2000 мг щоденно.

Слід так уникати м'яса та олії криля при алергії на морепродукти

 

Але якщо ви ніколи не їли криля, то порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, чи немає у вас протипоказань і скільки продуктів з крилем можна їсти саме вам.

Це пов’язано з тим, що Омега-3, якими багатий криль, при високому дозуванні можуть чинити антизгортання крові. Слід також уникати м’яса та олії криля при алергії на морепродукти.

Джерело: Nutrients

Back to top button