Чим корисний криль: закуска проти ускладнень діабету та шкідливого холестерину
Ризик ураження судин та міокарда – серцевого м’яза, дуже високий у людей з діабетом. Виявляється, криль, дрібні морські рачки, з яких готують популярні закуски, особливо олія з них, допомагає уникнути таких ускладнень, пише 1News.
Чим корисна олія криля для здоров’я
Дослідники вивчили вплив олії криля, як способу профілактики діабетичної кардіоміопатії ул. Юрия Илленко; це часте ускладнення цукрового діабету, що призводить до високої смертності. Медиків зацікавила здатність цих маленьких червоних омароподібних рачків, що мешкають в Атлантичному океані, знижувати рівень білка CRP. Це білок-індикатор запалення, який збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.
З’ясувалося, що олія криля у раціоні знижує запальні маркери, особливо у судинах серця. А також знижує рівень “поганого” холестерину. М’ясо криля – це природне джерело вітамінів, мінералів, поліненасичених жирних кислот. А ще – популярна закуска у багатьох кухнях країн світу, олія криля також відома, як харчова добавка (випускається у вигляді капсул).
Скільки олії криля можна їсти на день?
Олія криля дуже корисна для здоров’я і приймається багатьма як альтернатива риб’ячому жиру або Омега-3. В середньому доза олії криля становить від 500 мг до 2000 мг щоденно.
Але якщо ви ніколи не їли криля, то порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, чи немає у вас протипоказань і скільки продуктів з крилем можна їсти саме вам.
Це пов’язано з тим, що Омега-3, якими багатий криль, при високому дозуванні можуть чинити антизгортання крові. Слід також уникати м’яса та олії криля при алергії на морепродукти.
Джерело: Nutrients