Цікаве

Чи реально в Україні зірвати джекпот в лотерею: дослідження

Хочете виграти мільйон? Чи реально це, просто купивши лотерейний квиток? Чи можна завдяки математиці розрахувати можливий виграш? Які відповіді ми отримали – розповідає 1News.

Які суми виграють в лотерею

Житель Південної Кароліни після серії невдач виграє подвійний приз у 2 млн доларів! А в штаті Мічиган місцевий любитель лотереї шокований: він щойно дізнався про приз у 4 млн доларів! Лотерейні квитки купив на звичайній автозаправці. Миттєво стає мільйонером і житель Північної Канади. Чоловік зірвав джекпот! Квиток купив за 5 доларів, а виграв 6 мільйонів!

Які шанси в України зірвати джекпот

Цього року українець зірвав найбільший в історії України джекпот у 33 млн гривень. Ім’я його не розголошують. Але насправді отримає чоловік не всю суму, а трохи більше як 25 млн гривень. Решта піде на податки.

За словами керівника відділу маркетингу Української національної лотереї Ксенії Бойкової, з кожного виграшу вираховується 18% податку на додану вартість і 1,5% – військовий збір. Разом – 19,5%.

 

Хто може виграти в лотерею

Пенсіонерка Наталія виграла понад 57 тисяч гривень і теж заплатила податки зі свого виграшу. Грошима поділилася зі своїми трьома синами. Секретом успіху називає щасливі номери – їх завжди вказує на квитках.

“Одне з полів – це дати народження. Двох синів, мій. Двох невісток і онука. Це у мене таке щасливе поле”, – каже Наталя, яка грає в лотерею вже 15 років і планує зупинитися, коли виграє джекпот у 5 млн гривень.

Які реальні шанси виграти заповітні мільйони в лотерею

Математик взяв для прикладу звичайну лотерею, де потрібно вибрати 6 чисел із 52, а виграшні випадуть із лототрону.

“Вгадати джекпот, який буде дорівнювати кільком мільйонам гривень – тут ймовірність одиниця на 20 мільйонів. Тобто це дуже маленька ймовірність. Якщо половина жителів України зіграє в цю гру, то тільки одна людина візьме джекпот”, – пояснює старший науковий співробітник Інституту кібернетики НАН України Андрій Маленко.

Ще один варіант виграти – купити якомога більше квитків в одні руки, але тут є ризики витратити всі гроші.

За словами математика, що більше квитків ви купуєте – то ймовірність виграти джекпот або серйозний виграш збільшується. Але водночас збільшуються і ваші витрати.

Чим небезпечна залежність від лотереї

Витрати і бажання зростають і після виграшу. Зупинитися гравцям буває вкрай складно, особливо після першого виграшу, тому зазвичай пробують ще – заради азарту, що може призвести до залежності – ігроманії.

“Гра в лотерею зводиться до азартної гри, а це вже залежність, тому що людина женеться за дофаміном, хоче перемогти. У грі вона реалізується, у грі досягає, на відміну від того, що відбувається в реальному житті”, – пояснює медичний психолог Ольга Іович.

 

Чи реально в Україні виграти в лотереї

Поганий вплив великих виграшів

Великі гроші багатьом так і не принесли щастя. У Великій Британії безробітний Майкл Керролл виграв 15 мільйонів доларів. Щасливчик купував будинки, спортивні автомобілі, влаштовував вечірки і регулярно вживав наркотики. Це і довело британця до банкрутства. Сьогодні Керролл працює сміттярем, отримуючи 5 доларів на годину. І зізнається, що так жити легше.

Трагічною вийшла і доля переможниці лотереї в Росії. Безробітна Надія Мухаметзянова з Уфи виграла мільйон доларів. На гроші сім’я купила “Жигулі” і нову квартиру. Туди щасливчики запрошували друзів і часто випивали. В одні з посиденьок сталася пожежа. За словами сусідів, Надія намагалася загасити вогонь навіть норковими шубами, але це не допомогло. Після трагедії подружжя пиячило ще більше і через 5 років витратило все до копійки. Навіть на похорон Надії чоловікові довелося позичати гроші.

Джерело: Сьогодні

Back to top button