Цікаве

Чи потрібно щодня пити зелений чай

Щоденне вживання зеленого чаю суттєво знижує загрозу виникнення багатьох захворювань. Про це розповіла дієтолог Тетяна Іваннікова, передає 1news з посиланням на Жіночий Світ.

Вона пояснила, що зелений чай швидко заспокоює та, навіть, захищає від хронічних стресів. Він є чемпіоном за вмістом аскорбінової кислоти та катехінів. “Катехіни зміцнюють стінки капілярів, знижують ризик розвитку ракових клітин, підвищують імунітет, попереджають ризик розвитку склерозу”, – пояснила фахівець. Водночас вона зазначила, що цей напій, як у багатьох інших, має протипоказання. Зокрема, Іваннікова нагадала, що категоричних протипоказань до вживання цього напою не існує, проте його кількість потрібно обмежувати пацієнтам із хворобами кишечника та печінки, а також людям із низьким тиском.

Нагадаємо, раніше вчені дійшли висновку, що зелений чай особливо корисний у літню пору року, коли посилюється потовиділення. Фахівці пояснили, що зелений чай знижує температуру тіла і, відповідно, зменшує потовиділення. А щоб зменшити неприємний запах поту в літні місяці, вчені радять додавати в зелений чай деякі інгредієнти. Відмінно поєднуються з цим напоєм перцева м’ята та будь-яка інша ароматна трава. Крім того, в зелений чай можна додавати подрібнений кріп.

 

 

 

Back to top button