Цікаве

Лікарі порадили – як очистити організм від токсинів

Згідно Агентству реєстрації токсичних речовин і захворювань США (ATSDR), під детоксикацією організму мається на увазі процес видалення з нього отрути або токсинів, пише 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Детоксикація працює за рахунок забезпечення організму ударною дозою поживних речовин, які допомагають йому позбуватися від шкідливих відходів

Один з найпростіших засобів для досягнення цієї мети – чай, розповіла лікар-дієтолог Елісса Гудман. Цей напій також має заспокійливу дію, проте вживати його рекомендується теплим. За словами фахівців, такий чай покращує роботу кишечника і розширює судини.

Чай з кульбаби

Найефективніший спосіб вивести токсини з організму – змусити працювати сечовидільну систему. Допоможе в цьому корінь кульбаби, розповіла доктор Кері Глассман. Вона зазначила, що рослина відмінно очищає печінку і нирки, а також покращує діяльність кишечника.

Чай з розторопші

Дослідження показали, що цей напій здатний зменшити пошкодження і запалення печінки, а також відновити клітини. Вже на протязі 2000 років розторопша використовується як лікувальний засіб. Сьогодні її застосовують як ліки від похмілля, проте ніяких наукових даних, що підтверджують ці властивості квітки, отримано не було.

Чай ройбуш з лемонграсу

Ройбуш виготовляють з ферментованих листків південноафриканського червоного куща. Чай відомий своїми потужними антиоксидантними властивостями, що робить його незамінним засобом для детоксикації.

Іноді його змішують з лемонграсом, який здатний виводити з організму шкідливі вільні радикали. Дослідження показують, що чай з лемонграсу діє як сечогінний засіб, допомагаючи очистити печінку, нирки і підшлункову залозу. Однак людям із захворюваннями нирок його краще не вживати, щоб уникнути неприємних наслідків.

Чай з фенхелю

В аюрведичній медицині фенхель є основним засобом для правильної роботи травної системи. Використовуваний в терапевтичних цілях для стимуляції апетиту, чай з фенхелю розслабляє м’язи кишечника і допомагає виводити токсини. Крім того, дослідження показують, що такий чай збільшує антиоксидантну активність в організмі і допомагає йому справлятися з окислювальним стресом.

Чай з куркумою і імбиром

Репутацією зірки в області здоров’я куркума зобов’язана своєму активному інгредієнту – куркумін, який допомагає ферментам виводити токсини. Більш того, він містить антиоксиданти, що відновлюють клітини печінки, і збільшує вироблення жовчі, видаляє з крові шкідливі відходи.

Зелений чай

Зелений чай довгий час подавався як потужний еліксир здоров’я – і не дарма. Він містить сильний антиоксидант під назвою епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), який, як показують дослідження, допомагає запобігти зростанню ракових клітин в печінці і захистити її від інших захворювань. Також він містить L-теанін, амінокислоту, яка бере участь у виробництві іншого важливого антиоксиданту – глутатіону.

 

 

 

 

Back to top button